Bluff SMS från ICA slutar i månadsprenumeration

Bluff SMS från ICA slutar i månadsprenumeration

Dags för nya bluff SMS, den här gången från ICA.

Det hela liknar flera olika exempel som ni ser i länkarna i slutet av artikeln.
Följer man länken i SMS’et så hamnar man på följande hemsida.

Man betalar “bara” 9 SEK för att vinna ett 250 kr ICA presentkort. Längre ner på samma sida visas följande text.

Alla användare deltar i en tävling om den aktuella produkten. Om du vinner kommer du att kontaktas direkt via e-post. Detta specialerbjudande har en 3-dagars provperiod med obegränsad onlineunderhållning. Därefter kommer en månatlig medlemsavgift (849 SEK) automatiskt att dras från ditt kreditkort. Om du, av någon orsak, inte är nöjd med tjänsten, kan du avbeställa ditt konto inom 3 dagar. Tjänsten förnyas månatligen tills dess den sägs upp. Kampanjen går ut den 31 december 2019

När man går vidare till nästa sida måste man ange sitt betalkort eller kreditkort info. Bredvid står det igen följande information för den som kan läsa.

Företaget som är kopplade till dessa betalningar har varit två olika i mitt fall, när jag besökte länken vid olika tillfällen. Båda företagen är enligt deras hemsida lokaliserad på Cypern. Så man undrar vad dessa har med ICA att göra.

  • www.StreamMerge.com
  • www.Demizzy.com

Nu var det dags att använda ICA som företag för att svenskar till en prenumeration som man egentligen inte vill ha. Liknande exempel där man använda andra svenska företag har funnits länge. Se länkarna nedan.

Kommentarer är stängda.